Śródziemnomorskie leczo z indykiem

Śródziemnomorskie leczo z indykiem

  • oliwa z oliwek – 1 łyżka (10g)
  • czosnek – 1 ząbek
  • cebula – 1/2 szt.
  • papryka czerwona – 1/2 szt. (70g)
  • cukinia – 1/2 szt. (100g)
  • pomidory krojone w soku pomidorowym – 180g
  • filet z piersi indyka – 100g
  • przyprawy: pieprz czarny, sól, natka pietruszki, świeża bazylia(45g)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Warzywa myjemy i osuszamy. Paprykę, cebulę i cukinię kroimy w grubą kostkę. Mięso także myjemy i kroimy w kostkę. Na rozgrzanej oliwie szklimy przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy cebulę, paprykę i mięso. Doprawiamy solą i pieprzem. Podsmażamy, aż mięso będzie ścięte z każdej strony. Całość zalewamy pomidorami, dusimy pod przykryciem około 10 minut i posypujemy posiekanymi ziołami.

ZOBACZ INNE PRZEPISY