Filet z pstrąga z porem i tymiankiem

Filet z pstrąga z porem i tymiankiem

  • filet z pstrąga (świeży) – 1/2 szt. (100g)
  • oliwa z oliwek – 1 łyżka (10g)
  • por – 3/4 szt. (120g)
  • przyprawy: świeży tymianek, pieprz czarny, sól
  • chleb żytni na zakwasie – 1 i 1/2 kromki (45g)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Filet z pstrąga myjemy i osuszamy. Doprawiamy solą, tymiankiem i pieprzem. Pora kroimy w talarki. Na kawałku papieru do pieczenia układamy rybę oraz pora. Zawijamy w kształt cukierka. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. C na mniej więcej 20 minut. Podajemy z chlebem żytnim skropionym oliwą.

ZOBACZ INNE PRZEPISY