Pasta z makreli i awokado

Pasta z makreli i awokado

  • wędzona makrela – 1 szt. (125g)
  • awokado – 1/4 szt. (35g)
  • oliwa z oliwek – 1 łyżka (10g)
  • przyprawy: natka pietruszki, szczypiorek
  • chleb żytni na zakwasie – 2 kromki (60g)
  • ogórki kiszone – 2 szt. (120g)
  • oliwa z oliwek – 1 łyżka (10g)
  • przyprawy: ocet jabłkowy, oregano, pieprz czarny, sól
  • chleb żytni na zakwasie – 1 kromka (30g)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Makrelę oczyszczamy z ości i skóry. Przekładamy do blendera, dodajemy awokado, oliwę, natkę i szczypiorek. Miksujemy aż do postania pasty. Doprawiamy pieprzem. Podajemy na kromce pieczywa żytniego.

ZOBACZ INNE PRZEPISY